סכין חדה, נקייה וחסינה היא הציוד הבסיסי של כל שף מתחיל ומקצועי כאחד. לעיתים קרובות, להב הסכין יכולה לצבור חלודה כתוצאה מטיפול רשלני בסכין.
במאמר זה אציג לך מדוע מופיע חלודה על להב הסכין וכיצד ניתן להסיר אותה בקלות.
למה מופיעה חלודה על להב הסכין?
באופן כללי, חלודה היא קורוזיה אשר נוצרת על גבי הסכין כתוצאה ממגע של הברזל עם מים או עם הלחות הנמצאת באוויר.
לרוב, הגורמים המובילים להופעה של חלודה על להב הסכין הם:
- לחות – סכיני מטבח נוטים להחליד מהר יותר כאשר הם חשופים לאוויר לח. זאת גם הסיבה לכך שסכיני שף נוטים להחליד יותר בחודשי הקיץ מאשר בחודשי החורף.
- בלאי טבעי – סכיני שף חשופים לבלאי טבעי כתוצאה מחיתוך של מזון חומצי כמו פירות הדר (תפוזים, לימונים, אשכוליות, אתרוגים וכדומה) או עגבניות חיות.
- שטיפה לקויה – באופן כללי, על מנת לשמור על הסכין מומלץ להקפיד על שטיפה ידנית של הסכין, לייבש אותו בצורה מיידית ולא להשתמש במדיח כלים אשר עלול להוביל לנזק בלתי הפיך.
- מיקום במטבח – בשנים האחרונות, מעצבים רבים בוחרים להציב את הסכינים צמוד לכיריים. זה אולי יפה מבחינה עיצובית, אך לא פרקטי לשמירה על אורך חיי הסכין.
איך ניתן לנקות חלודה מכל סכין שף?
כפי שניתן לראות, על מנת להאריך את אורך החיים של סכין השף שלך, חשוב להקפיד על שטיפה וניקיון מיידי של הסכין לאחר כל חיתוך שמתבצע בחלל המטבח.
אם בכל זאת הופיע חלודה על גבי להבי הסכינים היקרות שלך ניתן להשתמש בשלב הראשון בתכשירים אשר מיועדים למשימה זו. במקרים בהם החלודה לא יורדת באמצעות התכשירים שניתן למצוא בסופר הקרוב, ניתן לקנות מחק חלודה אשר שוחק את החלודה, אך גם פוגע בגימור הכללי של הסכין.
לסיכום, חשוב לדעת שאף סכין שף אינה חסינה לחלודה ואין קשר למחירה של הסכין – להיפך, לרוב סכיני שף יקרות בעלות אחוז פחמן גבוה עלולות להחליד מהר יותר מסכינים בעלי אחוז פחמן נמוך יותר.